Costless
Назад
Серпень 9, 2018

Ми знаємо, де найвигідніша ціна на крупи в Києві

Команда Costless вже не раз доводила наскільки важливо моніторити ціни на продукти - один і той же товар в різних магазинах може мати абсолютно різну вартість. Наприклад, ціна гречки може варіюватися від 22 грн. і до 36,95 грн. А ціна вівсяної каші від 37,90 грн. до 51,89 грн.

Особливості зберігання круп

Для того, щоб вживання круп принесло максимум користі важливий спосіб їх зберігання, та й про термін придатності не варто забувати. Хоча багато хто помилково вважає, що сипучі - безстроковий продукт. Але це не так, у круп різний термін придатності. Прострочений продукт може мати нормальний вигляд, але втратити свої корисні властивості і смак.

 

Терміни зберігання сипучих:

  • пшоно - до 4 місяців;
  • вівсяні пластівці - до 7 місяців;
  • перлова і манна крупа - 14 місяців;
  • рис - до 1,5 років;
  • гречана крупа- до 2 років;
  • інші крупи - до 1 року;
  • цільнозернове борошно - до 3 місяців;
  • гречане борошно - 6 місяців;
  • рисове борошно - 9 місяців;
  • кукурудзяне, соєве та вівсяне борошно - 10 місяців;
  • пшеничне борошно - до 1 року.

 

А тепер повернемося до способів зберігання. Ми підготували для вас кілька простих, але дуже важливих порад, які допоможуть уникнути передчасного псування продукту і появи шкідників:

  1. Добре вивчіть продукт ще до моменту покупки: цілісність упаковки, зовнішній вигляд крупи і дату виготовлення. Якщо упаковка картонна або непрозора, тоді орієнтуйтеся по терміну придатності.
  2. Рекомендуємо відразу після покупки пересипати сипучі в закриті баночки або контейнери. У поліетиленовій упаковці продукт може швидко відсиріти, мати неприємний запах та смак.
  3. Кращий варіант зберігання сипучих в сухому й прохолодному місці, добре підходить кухонна шафа. Важливо щоб на крупи не потрапляли прямі сонячні промені.
  4. Для зберігання великих обсягів сипучих використовуйте мішок, який попередньо треба відварити в розчині з сіллю. Це дозволить повітрю циркулювати всередині і при цьому уникнути потрапляння комах.
  5. Мішок з цукром варто зберігати на піддоні, уникаючи вологи і тепла.
  6. Використовуйте тільки чисту і суху ложку коли берете борошно, сіль або цукор. Такий продукт може швидко зіпсуватися, відсиріти. Також сипучі швидко псуються якщо тримати відкритий контейнер над каструлею або сковорідкою з паром.
  7. Періодично повністю спустошуйте контейнери для круп. Коли ви постійно досипаєте зверху нову крупу, то та, що знаходиться на дні тривалий час залишається не використаною. І в ній можуть з'явитися шкідники.

 

Команда Costless бажає вам вигідних і корисних покупок!



Встановіть і почніть заощаджувати

Завантажте додаток безкоштовно та використовуйте всі можливості Costless.