Costless
Назад
Березень 11, 2021

Прості рецепти блинів

У пошуках простого рецепту ажурних і смачних млинців? Напередодні Масляни ми відібрали тільки найкращі рецепти млинців на молоці, воді та панкейків.

Ви можете вибрати відповідний для вас рецепт, щоб приготувати ідеальне тісто для млинців. В кінці ми також розповімо секрети ідеальних млинчиків та залишимо готовий список продуктів для млинців.

Млинці на молоці

Час приготування: 25 хв

Калорійність на 100 гр: 107 ккал

Складові:

  • 100 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 300 мл молока
  • 1 столова ложка рослинної олії, плюс додатково для смаження
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Змішайте 100 г пшеничного борошна і дрібку солі у великій мисці.
  2. Зробіть поглиблення по центру та розбийте в середину 2 яйця.
  3. Влийте тонкою цівкою близько 50 мл молока та 1 столову ложку соняшникової олії. Не варто виливати все молоко відразу. Поступове додавання молока забезпечить тісто без грудочок.
  4. Віночком почніть змішувати всі інгредієнти від центру, поступово підмішуючи борошно. Збивайте тісто, поки не отримаєте консистенцію густої пасти. Додайте ще трохи молока, якщо тісто дуже густе.
  5. Влийте молоко, що залишилося, продовжуючи збивати тісто. Ви повинні отримати рідке тісто по консистенції схоже на вершковий крем.
  6. Розігрійте сковороду на помірному вогні. Потім візьміть серветку та занурте в рослинне масло. Масляної серветкою протріть поверхню сковороди.
  7. Вилийте трохи тіста в сковороду, нахиляючи сковороду, щоб перемішати суміш, щоб вийшов тонкий і рівний шар. Швидко вилийте надлишки рідкого тесту в миску для змішування, поверніть сковороду на вогонь.
  8. Тепер ви можете приступати до приготування млинців. Ополоником зачерпніть тісто і вилийте на сковороду, потім покрутіть сковороду, щоб тісто покрило всю поверхню тонким шаром. Якщо сковорода добре розігріта, блін під нею стане золотистим приблизно через 30 секунд. Потім переверніть на іншу сторону, приблизно на 10 секунд.
  9. Перекладіть млинець на тарілку. Продовжуйте смажити млинці, поки тісто не закінчиться. Ви можете заморозити млинці на 1 місяць, загорнувши в харчову плівку або приготувати їх напередодні.

Млинці на воді

Час приготування: 45 хв

Калорійність на 100 гр: 151 ккал

Складові:

  • 1 стакан (200 г) пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка (3 г) розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 велике яйце
  • 2 столові ложки топленого вершкового масла
  • 1 стакан (200 мл) води

Приготування:

  1. Розтопите вершкове масло на сковороді або в мікрохвильовій печі та дайте охолонути, поки ви готуєте тісто. Не потрібно змащувати сковороду маслом при приготуванні млинців - якщо тісто пригорає, значить, сковорода вже занадто стара або занадто слабкий вогонь.
  2. Борошно, розпушувач, сіль і цукор змішайте у великій мисці.
  3. В окремій мисці збийте яйце. Потім додайте 50 мл води кімнатної температури і топлене масло. Добре перемішайте.
  4. Додайте яєчну суміш в борошно і збийте вінчиком до однорідної маси. Потім додайте воду, що залишилася і знову добре перемішайте. Тісто для млинців маємо отримати однорідним і без грудочок.
  5. Дайте тесту постояти не менше 30 хвилин.
  6. Розігрійте чисту сковороду на сильному вогні. Ополоником налийте тісто на сковороду, і розподіліть тонким шаром по поверхні. Дочекайтеся поки верхня сторона схопиться та з'являться невеликі дірки. Потім переверніть та смажте млинець ще приблизно 15 хвилин. Перекладіть готовий млинець на тарілку.
  7. Смажте млинці поки тісто не закінчиться. За бажанням, можете покласти невеликий шматочок вершкового мало на кожен млинець. Так ваші млинці на воді матимуть приємний вершковий смак.

Американські панкейкі

Час приготування: 55 хв

Калорійність на 100 гр: 356 ккал

Складові:

  • 200 г борошна
  • 1 ½ ч. л. розпушувача
  • 1 ст. л. тростинного цукру
  • 3 великих яйця
  • 25 г топленого масла
  • 200 мл молока
  • Рослинна олія
  • Кленовий сироп для подачі

Приготування:

  1. Змішайте 200 г борошна, 1 ½ чайної ложки розпушувача, 1 столову ложку цукру і дрібку солі у великій мисці.
  2. Зробіть поглиблення по центру задньою частиною ложки, потім додайте 3 великих яйця, 25 г растопленного масла та 200 мл молока.
  3. Збийте вінчиком до однорідної маси. Або скористайтеся міксером на невисокій швидкості.
  4. Розігрійте сковороду та додайте невеликий шматочок вершкового масла, зробіть середній вогонь. Коли масло почне пузиритися, налийте тісто на середину сковороди, щоб вийшов панкейк діаметром приблизно 8 см.
  5. Готуйте панкейкі близько 1-2 хвилин, поки не з'являться маленькі бульбашки на поверхні млинчика. Переверніть панкейк та готуйте ще одну хвилину з іншого боку.
  6. Розкладіть готові панкейкі по тарілках. Полийте панкейкі кленовим сиропом та прикрасьте свіжими ягодами.

Вегетаріанські бананові панкейкі

Час приготування: 22 хв

Калорійність на 100 гр: 94 ккал

Складові:

  • 1 великий стиглий банан (близько 150 г)
  • 2 ст. л. цукру
  • ¼ ч. л. солі
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 120 г борошна
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 150 мл вівсяного, мигдалевого або соєвого молока
  • Сироп, нарізаний банан і ягоди для подачі

Приготування:

  1. За допомогою блендера приготуйте бананове пюре. Потім перекладіть його у велику миску.
  2. До пюре банана додайте цукор, сіль, масло, борошно і розпушувач. Потім ретельно все перемішайте.
  3. Зробіть невелике заглиблення в мисці і поступово додайте молоко, постійно помішуючи. Ви повинні отримати тісто консистенції густої сметани.
  4. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Та викладіть по 2 столові ложки тіста, формуючи невеликі млинчики в американському стилі. Ви можете зробити близько 4-5 панкейк одночасно. Смажити млинці по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
  5. Розкладіть бананові панкейкі по тарілках. Потім полийте сиропом та прикрасьте свіжими ягодами або часточками банана.

Солоні млинці

Час приготування: 20 хв

Калорійність на 100 гр: 420 ккал

Складові:

  • 200 г борошна
  • 2 великих яйця
  • 500 мл молока
  • Масло для смаження
  • 130 г шинки, нарізаної на невеликі шматочки
  • 150 г тертого сиру чеддер

Приготування:

  1. Змішайте борошно, яйця, молоко, дрібку солі у великій мисці. Збийте все за допомогою вінчика або міксера на невеликій швидкості до однорідної маси.
  2. Розігрійте сковороду діаметром 20 см на середньому вогні. Додайте трохи рослинного масла для смаження.
  3. Налийте трохи тіста на сковороду та розподіліть по всій поверхні тонким шаром. Готуйте млинець 30 секунд, потім поверніть на інший бік, по центру викладіть трохи сиру і шинки. Зачекайте поки сир злегка розплавитися. Потім поперчіть, складіть млинець конвертиком та перекладіть на деко, покрите фольгою. Тримайте деко в теплій духовці, поки готуєте інші млинці.

Пишні японські панкейкі

Час приготування: 1 ч і 30 хв

Калорійність на 100 гр: 174 ккал

Складові:

  • 150 г рисової муки
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 2 ст. л. тростинного цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. соняшникової або виноградного масла
  • 180 мл молока
  • ванілін
  • кленовий сироп, морозиво, хрусткий бекон, ягоди для подачі

Приготування:

  1. Просійте борошно в велику миску. Додайте цукор і розпушувач.
  2. Зробіть поглиблення по центру та додайте 2 жовтки і 1 ст. л. масла, використовуючи вінчик, перемішайте все до однорідної маси.
  3. Поступово додавайте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилося грудочок. Додайте ванілін за смаком. Ви також можете використовувати міксер або блендер, щоб гарненько збити тісто.
  4. В окремій мисці збийте 2 білки з додаванням щіпки солі в стійкі піки. Акуратно перекладіть білки в миску з тістом та перемішайте.
  5. Поставте сковорідку з високими бортиками на маленький вогонь. Поставте формувальні кільця діаметром 4-5 см на сковороду, попередньо змастивши бортики олією. Заповніть кільця на ¾ рідким тестом, потім накрийте сковороду кришкою і готуйте млинці протягом приблизно 10 хвилин на дуже слабкому вогні. До цього часу верхня частина млинця повинна піднятися і бути покрита невеликими бульбашками.
  6. Обережно переверніть млинці. Готуйте ще 1-2 хвилини. Зніміть панкейкі з вогню та поставте в тепле місце, поки ви готуєте інші млинці.
  7. Ви можете прикрасити панкейкі кленовим або шоколадним сиропом, додати ягід і фруктів або подати з морозивом.

ПП матча панкейкі

Час приготування: 30 хв

Калорійність на 100 гр: 330 ккал

Складові:

  • 2 ч. л. порошку матчі
  • 60 г шпинату
  • 100 мл молока
  • 200 г рисової муки
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. кленового сиропу
  • ½ ч. л. ваніліну
  • 3 яйця
  • 25 г масла
  • Листя м'яти, зелене яблуко або груша, грецький йогурт для подачі

Приготування:

  1. Перебити порошок матчі, шпинат та молоко в блендері до однорідної маси.
  2. Додайте до отриманої маси борошно, розпушувач, яйця, масло, кленовий сироп та ванілін. Все ретельно перемішайте до консистенції густої пасти.
  3. Розтопити трохи вершкового масла на великій антипригарній сковороді. Почніть смажити млинці діаметром 8 см. Готуйте їх протягом 2-3 хвилин, потім переверніть і готуйте ще 1 хвилину зі зворотного боку. Ви можете смажити по кілька панкейків відразу, в залежності від розміру вашої сковороди.
  4. Розкладіть панкейкі по тарілках та прикрасьте їх зеленими фруктами і листочками м'яти. Як начинки використовуйте натуральний йогурт.

Як спекти ідеальні млинці?

Ми поділилися з вами найкращими рецептами млинців, а тепер хочемо розкрити кілька секретів, як спекти ідеальні млинці.

  1. При можливості використовуйте для приготування тонких млинців суміш води і молока 50/50. Тоді ви отримаєте легку та повітряну консистенцію. Ідеально підійде газована вода. Вона додасть текстуру тесту і ви отримаєте ідеальні ажурні млинці.
  2. Додавайте топлене вершкове масло або рослинну олію в тісто, а не на сковороду. Тоді ваші млинці НЕ будуть жирними та маслянистими.
  3. По можливості придбайте окрему сковороду для млинців. Оптимальний діаметр такої сковороди 24-25см. Краще вибирати моделі з антипригарним покриттям.
  4. Переконайтеся, що ви починаєте смажити млинці, коли сковорода дійсно розпечена. Не починайте смажити млинці на холодній сковорідці, інакше вони просто розваляться.
  5. Використовуйте продукти кімнатної температури. Дайте охолонути рослинній олії. На перший погляд, може здатися, що це не важливо. Але на практиці різна температура продуктів погано впливає на текстуру тесту для млинців.
  6. Покладіть на тарілку паперовий рушник, а далі викладайте на нього ваші млинці. Паперовий рушник вбере надлишки жиру. Не забувайте, постійно накривати паперовим рушником ваші млинці, щоб вони не засохли.

Переходьте за посиланням, щоб завантажити готовий список продуктів для млинців: https://link.costless.com.ua/K4aWXGEbxeb

Скачайте додаток Costless, щоб редагувати список покупок в залежності від наявності тих чи інших продуктів у вас в холодильнику.



Встановіть і почніть заощаджувати

Завантажте додаток безкоштовно та використовуйте всі можливості Costless.