Costless
Назад
Лютий 25, 2021

Страви з курячого філе на вечерю

Куряче філе - це основа здорового раціону. Однак, в більшості випадків страви з курячого філе вже приїлися і не здаються такими смачними. Ми хочемо допомогти урізноманітнити ваше меню, тому підготували 5 простих і смачних рецептів страв з курячого філе на вечерю.

Курка Кордон Блю

Це класичне блюдо французької кухні, яке припаде до смаку кожному. Це соковиті курячі грудки в панірувальних сухарях, фаршировані тонкими скибочками шинки і сиру. Подавати найкраще це блюдо з картопляним пюре і овочевим салатом.

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 курячі грудки без шкіри і кісток (всього близько 1 кг)
  • Сіль
  • Мелений перець
  • 4 скибочки шинки або прошутто
  • 4 тонкі скибочки швейцарського сиру
  • ¾ чашки сухих панірувальних сухарів
  • ¼ чашки дрібно нарізаної петрушки
  • 1 велике яйце
  • ½ чашка борошна
  • 3 ст. л. оливкового масла

Скачати список продуктiв

Приготування

Крок 1

Поставте решітку в середину духовки; розігрійте духовку до 180 °.

Зріжте жир по краях курки та зніміть плівку. Далі покладіть куряче філе між двох листів пергаменту і гарненько відбийте грудки. Посоліть та поперчіть відбивну.

Крок 2

Покладіть куряче філе на робочу поверхню гладкою стороною вниз. На половину грудки покладіть скибочку шинки та сиру. Складіть грудку навпіл та з'єднайте края.

Крок 3

Далі вам треба підготувати паніровку для філе. Змішайте панірувальні сухарі, петрушку, 1 ч. л. солі і ½ ч. л. перецю в неглибокій мисці. В іншій мисці збийте яйце з додаванням 1 ст. л. води. Підготуйте тарілку з борошном.

Крок 4

Візьміть начинену курку та обваляйте з обох сторін в борошні, потім занурте обидві сторони в яєчну суміш. Змастите курку сумішшю панірувальних сухарів.

Крок 5

Розігрійте важку сковороду з маслом на великому вогні. Покладіть курку на розпечену сковороду. Готуйте курине філе, періодично перевертаючи, до золотистої скоринки з усіх боків протягом 2-3 хвилин. Потім зніміть з вогню і перекладіть на деко. Запікайте курку до готовності близько 10 хвилин.

Крок 6

Поки готується курка. Приготуйте картопляне пюре і овочевий салат з помідорів, огірків, зелені та капусти.

Ваша вечеря готова. Весь процес приготування займає не більше 30 хвилин.

Курка з каррі та томатами

Завдяки меду в даному блюді присутній солодкуватий смак. Але якщо ви хочете зробити гостре каррі, додайте дрібку кайенского перцю. Ви можете подати каррі зі скибочками хрусткого багета або білим рисом на вечерю, щоб не збільшувати час готування.

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 ст. л. топленого масла, кокосового масла або оливкової олії холодного віджиму
  • 1 велика червона цибуля, нарізана часточками
  • 1 корінь імбиру, дрібно натертий на тертці
  • 4 зубчики часнику
  • Сіль
  • 1½ ст.л. гарам масала
  • 1 лавровий лист
  • ½ ч. л. подрібненого червоного перцю
  • 2 ст. л. меду
  • 1 банка очищених томатів у власному соку
  • 400 мл кокосового молока
  • 3 курячі грудки без шкіри і кісток
  • 100 мл грецького йогурту
  • Кінза

Скачати список продуктiв

Приготування

Крок 1

Розігрійте масло у великій каструлі з товстим дном на середньому вогні. Додайте цибулю нарізану півкільцями і смажте його до золотисто-коричневого кольору, близько 2 хвилин. Додайте до цибулі імбир з часником та готуйте, помішуючи, поки не стане м'яким; заправити сіллю. Додайте до зажарки гарам масала, лавровий лист, червоний перець та тушкуйте до отримання аромату близько 30 секунд. Додайте мед і готуйте, поки цибуля не стане злегка карамелізованою, близько 1 хвилини.

Крок 2

У каструлю додайте томати разом з соком та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зменшіть вогонь і готуйте до загустіння соусу приблизно 8-10 хвилин. Далі влийте кокосове молоко кімнатної температури і тушкуйте до загусання. В кінці спробуйте соус та посоліть за смаком. Додайте куряче філе, нарізане тонкими смужками в соус та зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте кришкою каструлю і смажте курку приблизно 8-10 хвилин до готовності.

Крок 3

Змішайте йогурт, дрібку солі і 2 ст. л. води в невеликій мисці.

Крок 4

Заправте тушковане м'ясо йогуртовим соусом. Перед подачею посипте кінзою.

Крок 5

Якщо ви хочете кілька днів їсти м'ясо, то не заправляйте його відразу йогуртовим соусом. Просто остудіть і поставте в холодильник.

Курка із зеленою квасолею стір-фрай

Головний секрет цієї страви - дивовижний соус на основі китайського ферментованого рисового вина Шаосін. Його досить легко знайти в відділах з азіатськими продуктами, але не плутайте його з рисовим оцтом! Якщо ви знайшли рисове вино без позначки Шаосін, то воно теж не підійде. Ви можете використовувати сухий херес.

Інгредієнти на 4 порції

  • 0,5 кг курячого філе без шкіри і кісток, тонко нарізане поперек волокон на невеликі смужки
  • 1½ ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • ½ ч. л. червоного перцю
  • Сіль
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • 2 ст. л. вина Шаосін або сухого хересу
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • Зелена цибуля, нарізана розміром 2,5 см по діагоналі
  • 1 корінь імбиру, тонко нарізаний хрест-навхрест
  • 0,5 кг зеленої квасолі, порізаної навпіл
  • Варена білий рис, пластівці з кешью або арахісу, насіння кунжуту і тонко нарізаний свіжий перець чилі для подачі

Скачати список продуктiв

Приготування

Крок 1

У великій мисці змішайте шматочки курки, кукурудзяний крохмаль, червоний перець, дрібку солі і 1 ст. л. соєвого соусу. Окремо приготуйте маринад з оцту, вина та 2 ст. л. соєвого соусу. Підготуйте всі інші інгредієнти для готування.

Крок 2

Розігрійте 1 ст.л. масла у великій сковороді (ні з антипригарним покриттям) з високими бортиками. У розпечене масло додайте зелену цибулю та імбир. Готуйте, помішуючи, поки зелена цибуля не стане м'якою десь 2 хвилини. Додайте стручкову квасолю і дрібку солі в сковороду, тушкуйте її приблизно 4 хвилини, поки квасоля не стане хрусткою і м'якою. Приберіть квасолю зі сковороди в окрему миску.

Крок 3

Розігрійте 1 ст. л. масла в тій же сковороді на сильному вогні. У розпечене масло покладіть шматочки нарізаного курячого філе. Зачекайте поки курка придбає золотистий колір. Далі влийте маринад та додайте зелену квасолю. Швидко помішуючи, готуйте поки соус не загусне. Зніміть з вогню і посоліть за смаком.

Крок 4

Викладіть курку з квасолею на тарілки і прикрасьте пластівцями з кешью, кунжутом і перцем чилі. Подавайте разом з білим рисом.

Куряче філе в часниковому-імбирним маринаді з м'ятою

Завдяки маринаду і способу приготування ви отримаєте соковиту, насичену за смаком курку, яка припаде до смаку всім членам сім'ї. Таку курку буде відмінно подати разом з тако, овочевим салатом і чатні на вечерю.

Інгредієнти на 4 порції

  • 8 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. дрібно нарізаний імбиру
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного листя кінзи
  • 1 ст. л. дрібно нарізаного листя м'яти
  • 1 ст. л. меленого коріандру
  • 1 ч. Л. амчур (сухий порошок манго)
  • 1 ч. Л. куркуми
  • ¾ ч.л. солі
  • ½ ч.л. порошку чилі
  • 4 курячих філе без шкіри і кісток

Скачати список продуктiв

Приготування

Крок 1

Змішати часник, лимонний сік, імбир, 3 ст. л. масла, 1 ст. л. кінзи, 1 ст. л. м'яти в середній мисці до утворення пасти.

Крок 2

У невеликій мисці приготуйте суміш з коріандру, амчура, куркуми, солі і порошку чилі. Додайте спеції в часниково-імбирну пасту та добре перемішайте. Перелийте маринад в великий пакет, що закривається.

Крок 3

Помістіть курячі грудки в маринад і щільно закрийте пакет. Поставте в холодильник на 2 години.

Крок 4

Розігрійте сковороду на середньому вогні. На розпечену сковороду налийте 1 ч. л. масла та розподіліть по всій поверхні. Зменшіть вогонь до середнього. Дістаньте куряче філе з маринаду та покладіть на сковороду. Смажте до світло-золотистого кольору з кожного боку приблизно по 1-2 хвилини. Переверніть курку та продовжуйте готувати до золотисто-коричневого кольору з іншого боку, ще 1-2 хвилини. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин. Зніміть сковороду з вогню і дайте курці постояти під кришкою 10-15 хвилин, в залежності від товщини грудок. Не відкривайте кришку, інакше ви випустите гарячий пар.

Крок 5

В кінці, переконайтеся, що куряче філе просмажене - всередині не повинно бути рожевого, а якщо у вас є термометр з миттєвим зчитуванням, температура курки повинна бути 165 °. Перекладіть курку на обробну дошку та наріжте соломкою. Розкладіть по тарілках та прикрасьте кінзою з м'ятою.

Курячий сендвіч з каррі

Всі люблять бургери, а ми вам пропонуємо більш корисний варіант швидкоЇ та смачної вечері. Завдяки ароматному розсолу та швидкому приготуванню, така страва з використанням курячого філе порадує всю вашу сім'ю.

Інгредієнти на 4 порції

  • 2 курячі грудки без шкіри і кісток, розрізані навпіл по горизонталі
  • 4 тонко нарізаних стебла селери
  • ½ цибулини фенхеля
  • 1 ст.л. грецького йогурту
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • ¾ ч.л. насіння селери
  • 1 ст. л. майонезу
  • Сіль
  • Мелений перець
  • 4 великих або 8 маленьких скибочок хліба
  • Оливкова олія
  • ½ червоної цибулі
  • Кріп
  • 4 ч. л. каррі
  • 2 ч. л. кмину
  • 2 ч. л. куркуми

Скачати список продуктiв

Приготування

Крок 1

Заздалегідь зробіть заготовку. Приготуйте каррі маринад. Візьміть грецький йогурт та додайте до нього карі, тмин, куркуму. Ретельно перемішайте та занурте в розсіл курку. Поставте в холодильник на 4 години.

Крок 2

Розігрійте сковороду гриль на середньому вогні або нагрійте електрогриль. Змішайте селеру, фенхель, йогурт, лимонний сік, насіння селери та 1 столову ложку майонезу в середній мисці; приправте сіллю і перцем.

Крок 3

Посмажте курку на грилі до повної готовності, приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку. Змастіть хліб з обох сторін маслом та посмажте на грилі до хрусту; змажте майонезом. Зробіть бутdullди з хлібом, куркою, селеревою сумішшю, цибулею і кропом.

 

Сподіваємося ви знайшли цікаві ідеї для вашого вечері. 

Нагадуємо, що для вашої зручності та економії часу, внизу кожного рецепту ми залишили посилання на готовий список покупок для кожного блюда. Просто скачайте застосунок Costless, виберіть відповідний магазин та купіть потрібні продукти.



Встановіть і почніть заощаджувати

Завантажте додаток безкоштовно та використовуйте всі можливості Costless.